kenteken-info.nl | inruiltaxatie.nl | tellerrapport.nl

De dagwaarde van uw auto!

Het begrip dagwaarde zult u vast en zeker wel eens gehoord hebben. Vooral in de verzekeringswereld wil men deze term nogal eens gebruiken. En het is simpelweg de waarde van de auto zoals deze vandaag is! De dagwaarde!

Wanneer krijgt u te maken met de dagwaarde?

Als u uw auto wilt gaan inruilen dan zal de autogarage eerst de dagwaarde bepalen van uw auto. Op basis van de staat van de auto en ook een kenteken check zal de waarde van de auto bepaalt worden. De inruilwaarde wordt dan uitgedrukt in euro's en u kunt of een gat in de lucht springen of er lichtelijk teleurgesteld over zijn. Vaak komen de autogarages echter met een goede inruilwaarde. Zeker omdat ze weten dat deze inruilwaarde samenhangt met uw beslissing om wel geen auto bij hun te gaan kopen. Het is vaak een totaalplaatje waarbij de autogarage soms wat meer ruimte heeft.

De actuele marktwaarde.

Een ander begrip voor dagwaarde is de actuele marktwaarde. Met de actuele marktwaarde wordt eigenlijk hetzelfde bedoelt. Het is de huidige waarde van uw auto. Vaak wordt op basis van een waardebepaling de actuele marktwaarde bepaalt. Ook bij een taxatie rapport van uw auto zult u deze term terugzien. Het is immers de taxatiewaarde van het taxatiebureau.

Is de actuele marktwaarde gelijk aan de consumentenprijs?

Dat is een andere vraag. Het zou natuurlijk correct zijn als de actuele marktwaarde gelijk is aan de consumentenprijs. Echter of dit altijd zo is, is maar de vraag. Er zijn natuurlijk verschillende factoren die meespelen. Zeker als u van een andere consument een auto koopt zal de consumentenprijs wat lager zijn dan wanneer u de auto van een autobedrijf gaat kopen. Het is natuurlijk begrijpelijk. Zeker als u een aantal factoren als garantie en andere kosten meeneemt in uw berekening.

De consumentenprijs zal echter nooit gelijk zijn aan de inruilwaarde van een auto!

Mocht dit wel het geval zijn dan heeft u een hele goede deal gedaan! En daar mag u dan gerust een toast op uitbrengen. Zeker als u uw auto aan een andere consument verkoopt zal de consumentenprijs een stuk hoger zijn dan de inruilwaarde. Veel mensen overwegen daarom ook vaak eerst om de auto zelf te verkopen via het internet of met een advertentie in de krant, voordat ze hem bij een autobedrijf gaan inruilen.

Ontdek nog vandaag wat de actuele marktwaarde is van uw auto!

Ontdek de waarde van uw auto! Snel & gemakkelijk!

Voor slechts € 4,95 ontdekt u binnen enkele minuten de waarde van uw auto. Het enige wat u hoeft te doen is uw kenteken in te vullen! Wij doen de rest.