kenteken-info.nl | inruiltaxatie.nl | tellerrapport.nl

Taxatiewaarde, handelswaarde en verkoopwaarde van uw auto!

Een auto kan verschillende waardes hebben. Ze worden hierboven al genoemd. Het kan de taxatiewaarde zijn, de handelswaarde en ook de verkoopwaarde van een auto. Graag bespreken wij de verschillende begrippen en voegen wij er nog een aan toe: de nieuwwaarde van uw auto.

De nieuwwaarde van uw auto!

Wat is nu de nieuwwaarde van uw auto? Dit is simpelweg de waarde van uw auto toen hij van de fabrieksband afrolde en uit de fabriek reed. Dat is de nieuwwaarde van de auto. En dat is natuurlijk waar het allemaal begint.

De taxatiewaarde van uw auto.

Als u uw auto laat taxeren door een gerenommeerd taxatiebureau dan zullen zij de waarde van de auto bepalen. Dit doen ze op basis van meerdere gegevens en bovenal op basis van de staat waarin de auto zich op dat moment bevind. Dit is een van de sterke factoren die bepaalt wat de taxatiewaarde is. De vraag of dit ook de waarde is die u voor uw auto zult krijgen is natuurlijk een ander punt. Het is namelijk niet de marktwaarde!

De handelswaarde van een auto.

Als een auto wordt verkocht aan een andere autodealer dan gebeurt dit vaak niet voor de marktwaarde. Immers hoe zou de autohandelaar dan nog zijn brood moeten verdienen. De handelswaarde is de waarde waarop een andere autohandelaar de auto inkoopt. En dit noemt men dus de handelswaarde. En deze is dus vaak (of eigenlijk altijd) lager dan de marktwaarde.

De verkoopwaarde van uw auto!

Als u uw auto gaat verkopen dan zult u de auto een verkoopprijs geven. En dit is eigenlijk ook al direct de vraagprijs. Of dit daadwerkelijk de prijs is die u ook voor uw auto zult krijgen is een andere vraag. Echter het is wel zo dat u natuurlijk met een vraagprijs moet beginnen! De waarde waarvoor de auto uiteindelijk verkocht wordt is de verkoopwaarde van de auto.

Een paar begrippen die nu hopelijk een stuk duidelijker zijn! En een paar begrippen die altijd van toepassing zijn als u een auto gaat kopen of verkopen.

Ontdek de waarde van uw auto! Snel & gemakkelijk!

Voor slechts € 4,95 ontdekt u binnen enkele minuten de waarde van uw auto. Het enige wat u hoeft te doen is uw kenteken in te vullen! Wij doen de rest.